Спагеті з баклажанами по сицилійски

Monini Classico оливкова олія №1 в Італії

Інгредієнти

300 гр спагеті Santini,
1 баклажан, 5-6 томатів,
150 гр пармезану,
6-8 в’ялених томатів Sacla,
листя базиліку,
1 ч/л цукру, сіль, перець,

1ст/л бальзамічного оцту Monini, 1 цибулина,
2 зубчика часнику,
оливкова олія Monini,
перець чилі

 

Баклажан нарізати кубиками та обсмажити з сіллю. Приготування соусу. Подрібнену цибулю та часник обсмажити на олії. Додати сухий базилік, перець чилі, подрібнені томати без шкіри та довести до кипіння. Додати сіль, перець, цукор та бальзамічний оцет. Тушкувати соус 20хв, після чого подрібнити за допомогою блендера.  Відварити спагеті до напівготовності та змішати з отриманим соусом. Змастити олією круглу формочку для випікання та викласти шарами сир, баклажани, спагеті з соусом, в’ялені томати, знов баклажани, сир та спагеті. Випікати 20хв. при температурі 200с.