Паста арабьята

Monini Classico оливкова олія №1 в Італії

Інгредієнти:

400 г.  - пасти

400 г. - поматної пасти або консервованих помідорів без шкірки

50 мл. - рафінованої оливкової олії Monini Anfora

2 зубчики - часнику

1 шт. - перцю чилі

2-3 шт. - листя Шавлії

Сир пармезан або петрушка для прикраси.

Спосіб приготування:
Відварюємо пасту в підсоленій воді до готовності al dente (коли паста вже готова, але ще досить тверда і не встигла розваритися).
Злегка обсмажуємо в оливковій олії нарізані тонкими скибочками часник і перець чилі. Додаємо дрібно нарізану помідорну масу або томатну пасту, кілька листочків шавлії і залишаємо тушитися на 7-10 хвилин.
Відкидаємо готову пасту на друшляк. Після того як вода стече, змішуємо з соусом і ретельно перемішуємо.
При подачі можна прикрасити дрібно нарізаною петрушкою або тертим пармезаном.