Овочева лазанья

Monini Classico оливкова олія №1 в Італії

Інгредієнти:

1 шт. - зеленої цибулі

250 г. - кабачків

300 г. - помідорів чері

250 г. - баклажанів

1 шт. - болгарського перцю

100 г. - сиру пармезан

50 мл. - рафінованої оливкової олії Monini Anfora

50 г. - вершкового масла

8 шт. - листів лазаньї

50 г. - борошна Santini "Tipo 00"

Сіль та перець за смаком

Спосіб приготування:

- Білу частину порею поріжте кільцями. Баклажан очистіть від шкірки, а перець від насіння. Усі овочі поріжте кубиками і перемішайте. Покладіть овочі на велику сковороду і тушіть на оливковій олії 7-10 хвилин без кришки, періодично помішуючи. Овочі повинні стати м'якими, але не перетворитися на кашу. Додайте сіль і перець, перемішайте та приберіть з вогню.


- Для соусу бешамель розтопіть вершкове масло в невеликому сотейнику, додайте борошно і прогрійте, поки суміш не закипить. Помішуйте, але не дайте борошну змінити колір. Додайте трохи холодного молока, розмішайте до однорідної маси.

- Влийте решту молока, поставте на вогонь (спочатку він може бути досить великим) і постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Відразу ж зменшіть вогонь до мінімального і поваріть ще 1-2 хвилини. Посоліть.

- Форму для лазаньї змастіть маслом і збирайте слої лазаньї. Спочатку покладіть лист лазаньї. Рівномірно розподіліть частина соусу по листу, щоб він повністю його покрив.

-Тепер черга овочів. Розподіліть їх рівномірно по соусу і закрийте наступним листом лазаньї. Повторіть все 3-4 рази. Останнім повинен бути слой соусу, який потрібно посипати тертим сиром.

- Форму накрийте фольгою і запікайте в розігрітій до 180-190 градусів духовці протягом 30-35 хвилин. Зніміть фольгу за 10 хвилин до завершення процесу, щоб зверху утворилася золотава скоринка. 

- Готовій лазаньї дайте постояти 10 хвилин перед нарізкою.