Лінивий Рататуй

Monini Classico оливкова олія №1 в Італії

Інгредієнти:

1 - баклажан

2 шт. - помідорів

1 зубчик – часнику

2 ст. ложка - оливкової олії Monini Extra Virgin

150 г. - бринзи

1 ст.ложка – сметани

1 ст.ложка - базиліка

Сир пармезан за смаком

 

Спосіб приготування:

Баклажан нарізати, щоб вийшла гармошка і вимочити в солоній воді (бажано кілька годин). Помідори поріжте тонкими кружечками. З бринзи приготуйте пасту так: додаємо до неї подрібнений часник, столову ложку оливкової олії і трохи сметани. Перемішайте до однорідної маси і посипте базиліком.

У змащену маслом форму викладіть баклажан, трохи розкрийте його для фарширування, потім змастіть надрізи оливковою олією. У кожен розріз кладемо часточку помідора і начинку з бринзи. Зверху можна посипати тертим пармезаном. Запікайте при 180 градусах протягом години.