Корисні крекери з цільнозерновий борошна

Monini Classico оливкова олія №1 в Італії

Інгредієнти:

300 г. – борошна

120 г. - насіння соняшнику

3 ст. ложки - насіння кунжуту і / або льону

50 мл - води

2 ст. ложки - бальзамічної глазурі

2 ст. ложки - оливкової олії

0,5 чайної ложки – розпушувачу

Сіль - щіпка

Спосіб приготування:

Ці крекери відносяться до корисних продуктів, так як містить більшу кількість поживних речовин, багатих на вітаміни, клітковину, насичені жири і ненасичені кислоти. Також така їжа стане відмінним доповненням вегетаріанського або пісного меню.

З очищених і підсушених насіння соняшнику приготуйте борошно грубого помелу. Найпростіше це зробити в чаші блендера.

 З'єднайте обидва види борошна, додайте насіння кунжуту (і / або насіння льону), щіпку солі. Розпушувача - за бажанням (близько 0,5 ч.ложки).

Влийте холодну воду, бальзамічну глазур і оливкову олію.

 Перемішайте інгредієнти між собою. Для приготування тіста можете скористатися великою чашею блендера з пластиковими ножами для замісу тіста, але можна приготувати тісто і просто за допомогою ложки або лопатки. Спочатку повинна вийти пухка маса у вигляді крихти, яку потрібно зібрати і зліпити в один шар. Довго місити тісто для такого крекеру необхідності немає.

Розкачайте тісто в тонкий пласт товщиною 3-5 мм. Позначте лінії майбутнього печива.

Печіть крекер на змащеному деку або прокладеному пекарської папером, також зручний для випічки і силіконовий килимок. Розігрійте духовку до 200 градусів та помістіть заготовки корисного крекеру. Час приготування залежить від властивостей духовки, але орієнтовано 15-20 хвилин.

Корисний крекер з цільнозерновий борошна готовий.